dijous, 8 de març del 2018

Sortides de branca

Resultat d'imatges de branques escoltes Dins l'escoltisme es treballa la metodologia adaptada a diferents grups d'edats per a que aquesta sigui profitosa als nins i les nines d'acord amb les seves característiques psicoevolutives. Aquests grups d'edat es coneixen com a branques, i són cinc. Si bé reben diferents nomenclatures en funció del lloc o de l'entitat a la qual pertany l'agrupament, a Mallorca es coneixen de la següent manera:

Ferrerets (6 - 7 anys) 
Llops i Daines (8 - 10 anys)
Ràngers i Esplets (11 - 13 anys)
Pioners i Caravel·les (14 - 16 anys)
Ruta (17 - 19 anys)

Dins cada agrupament, els grups corresponents a cada branca es coneixen com a unitats (Unitat de ferrerets, unitat de llops i daines, etc. ).

Anualment, les unitats de cada branca es reuneixen per fer una trobada (generalment una acampada de dos dies) anomenada Sortida de Branca. D'aquesta manera els nins, nines i joves de cada agrupament es poden relacionar fàcilment amb altres del seu mateix grup d'edat, i compartir experiències, conèixer altres realitats i fer noves amistats mentre gaudeixen de diverses activitats i excursions!

Aquest cap de setmana, com no podia ser d'altra manera, participem una vegada més en aquestes sortides, on es viuran noves experiències, i  es coneixeran noves realitats escoltes. Les sortides es faran Mallorca en la seva majoria, però els Pioners i Caravel·les gaudiran d'una experiència molt enriquidora a Menorca, on podran conèixer l'escoltsime de l'illa veïna.

Estam ben impacients per veure quines experiències i aprenentatges viurem i quines anècdotes i records ens n'endurem a la motxilla de tornada! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada